top of page
  • Ulf

Tid till fritid

Jag har alltid tyckt att det är viktigt med fritidsintressen. Det är avstressande och man glömmer allt annat för en stund. Man gör något man gillar på helt egna villkor och det ger en glädje och tillfredsställelse som smittar av sig på resten av livet.


Mina intressen har varierat genom åren, för tillfället är snickeri ett av dem. Jag tycker det är fascinerande att en hög med brädor ett antal timmar senare har förvandlats till en trädgårdsmöbel. Där kan man sedan slå sig ner med en kopp kaffe, borsta av sig slipdammet och nöjt konstatera att det här gjorde jag bra. Resultatet behöver inte vara perfekt - det är bara charmigt när det syns att det är handgjort och inte ytterligare en massproducerad industriprodukt.


Våra barn får varje jul ett paket som doftar av trä. Senaste julen var de lite fundersamma när paketet öppnades, en liten träback med tomflaskor?


Inte så kul kanske - och varför är det en elsladd på baksidan?


Aha? Det är en lampa!


En och annan smörkniv har det blivit genom åren. Modellerna varierar.


Flasköppnare. Då kom mina utgångna mynt till användning i alla fall.


Sängbord i betong.


En boksnurra. Av någon anledning har vi väldigt mycket böcker hemma...(Min fru har inte upptäckt denna ännu).

"Fönsterbräda" i björk.


Såg en bild på ett soffbord som jag tyckte hade en felaktig konstruktion och därför borde bli väldigt ostabilt. Nyfiken som jag är blev jag tvungen att göra ett liknande, bara för att se om jag hade rätt. Resultatet var inte lika dåligt som jag misstänkte - det funkar nog så länge inte nån sätter sig ner i hörnet. Sen var det ju rätt snyggt också!


50 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page